Много опасен момент, Третата световна война чука на вратата ни .

Американският журналист Тъкър Карлсън посети Унгария и изнесе реч, в която се извини на унгарския народ за отношението на американския посланик. Той интервюира и унгарския премиер Виктор Орбан и го попита дали е вярно, че Украйна печели, както твърдят западните медии.

„Това не е просто недоразумение, това е лъжа“, отговори Орбан. Той предположи, че администрацията на Байдън разбира погрешно Русия и опитът за отстраняване на Путин може да доведе до опасна нестабилност.

„Да разбереш руснаците е трудно нещо, особено ако имаш океан между теб и Русия“, каза унгарският премиер.

Орбан посочи, че западните политически разговори често се съсредоточават върху свободата, докато руските разговори се фокусират върху запазването на целостта на страната, и предупреди за опасните последици от стратегията на САЩ, особено за страни като Унгария, които са географски по-близо до конфликта.

„Не разбирайте погрешно руснаците, няма да им писне от Путин и да го изхвърлят, това е шега“, каза Орбан.

Той критикува вицепрезидента Камала Харис за предположението, че Украйна може да се присъедини към НАТО, като заяви, че това е нереалистично предложение, което ескалира напрежението.

Вместо това унгарският премиер настоява за нова архитектура на сигурността, която зачита суверенитета на Украйна, но не включва членство в НАТО.

Заради нежеланието си просто да се примири с всяка опорна точка, предоставена от Вашингтон, вместо това поставяйки народа си на първо място – и техните енергийни и хранителни нужди – Орбан многократно е наричан „фашист“ от западните медии, „марионетка на Путин“ и „приятел на Русия“.

Карлсън попита Орбан: „Притеснявате ли се, че ще бъдете смазани от САЩ?“

„Опасно е“, отговори унгарският премиер, признавайки, че „аз не съм любимия политик на либералите, но никой не е съвършен“.

Орбан добави, че не му пука, защото има по-важни ценности, необходими за поддържане на гражданското общество: „Има някои неща, които са по-важни от мен, от егото ми: семейство, нация, Бог.“

„Да си унгарец означава да се гордееш много с това. Обичаме нацията си, обичаме страната си и се гордеем с това. Това не е много мейнстрийм мисленето, политическото мислене на западното общество. Но в Унгария все още сме много патриотични и християнски настроени, и отдадени на тези ценности“.

„Унгарският подход е прост“, обясни той. – „Вашингтон е далече, Русия и Украйна са близо“. Той  отбеляза, че решенията, взети в САЩ, могат да имат незабавно въздействие върху неговата нация.

„Опасно е – е моят отговор. Така че не трябва да пренебрегваме важността на този факт и когато САЩ и тази администрация не те харесват или смятат за враг, това е опасно в международната политика“.

Орбан коментира позицията на НАТО във войната в Украйна:

„Това е лоша стратегия, трябва да я спрем“, добавяйки, че „не можем да победим (руснаците), няма да убием техния лидер, те никога няма да се откажат от него, ще инвестират повече“.

„Това, което най-накрая ще се брои, са ботушите на земята, а руснаците са далеч по-силни.“

Kоментирайки факта, че правителството на САЩ в момента повдига обвинения срещу бившия президент и в момента кандидат-президент Доналд Тръмп, унгарският лидер заяви:

„… използване на правосъдната система срещу политически опонент… в Унгария, това е невъзможно да си представим… Това направиха комунистите“.

„Това е много опасен момент сега“, каза Орбан и добави, че  „Третата световна война чука на вратата ни“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *