Нургюл смрази България с разкритие .

Драмите в шаха попречиха на младите ни звезди в интелектуалния спорт да се изявят.    Царицата на българския шахмат Нургюл Салимова разкри истината.

„Искам да поздравя националните ни състезателки и треньора на отбора – гм Петър Арнаудов за достойното представяне на Световното Отборно за жени, което се провежда в Полша. За огромно съжаление, реших да не пътувам за Полша след някои некоректни постъпки на “Временната Комисия” (която състави и този отбор) спрямо мен. В нормални обстоятелства никога не бих отказала да се боря и печеля за България!

В последния мач срещу Германия, равен резултат би бил в наша полза и достатъчен за класиране за четвъртфиналите, но за съжаление късметът не бе на наша страна този път, и след много обрати, отпадаме в груповата фаза.

Като страничен наблюдател този път, вярвам, че съотборничките ми от Олимпиадата в Ченай 2022, (където заехме 9-то място!) Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева направиха всичко по силите си. Само уважение за гм Антоанета Стефанова за нейната борбеност и несломим дух, които са пример за много от нас.

Разочарова ме това, че Световната ни шампионка – гм Антоанета Стефанова и аз, все още никога не сме играли рамо до рамо за България. Тя пропусна Олимпиадата през 2022, а тази година аз не играх на Световното. Надявам се, че в много близко бъдеще и това ще стане, тъй като е нужно, за да сме там, където заслужаваме – върха“.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *