Община Елин Пелин организира акция за кръводаряване

Община Елин Пелин организира поредна акция за кръводаряване „Намерете време да бъдете Нашият герой“.
Акцията ще се проведе за шеста поредна година, съвместно с Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) гр. София и активни граждани от град Елин Пелин.
Всеки, който желае да се включи в акцията и да дари кръв, може да заповяда на 16 септември 2023 г. (събота) от 09:00 до 13:00 ч. в залата на Общински съвет – Елин Пелин в сградата на общината.
ВАЖНО!
Кръводаряването не се допуска, когато по преценка на лекаря и след обстоен преглед представлява опасност за здравето на дарителя или приемателя.
За конкретни запитвания относно противопоказания за кръводаряване можете да потърсите лекарите от НЦТХ на тел. 02/ 92 10 477.
Участниците в акцията, които дарят кръв, ще имат право на издаване на документ от НЦТХ в гр. София с валидност до 6 /шест/ месеца от датата за дарението. Документът може да послужи пред здравните власти и/или лечебно заведение в случай, че някой близък човек се нуждае от преливане на кръв.
Линк за записване на конкретен час за доброволците в кръводарителската акция: https://bit.ly/3Ek5r6k
През 2021 г. Община Елин Пелин получи награда за специален принос към каузата на кръводаряването и благодарствена грамота в знак на признателност от БЧК и НЦТХ.