Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция „БСП за България“

На ГЕРБ в София дори звездите спряха да им говорят, ние обаче трябва да си свършим нашата работа, за да се поздравим с успех на 29-ти октомври, каза председателят на БСП – София Иван Таков
Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция „БСП за България“. Тя беше сформирана в Деня на София – 17-ти септември – с цел съвместно явяване на изборите в столицата. Местната коалиция подкрепи кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на Столична община.
Към МК „БСП за България“ се присъединиха още ПП „Нова Зора“, ПП „Европейска сигурност и интеграция“, ПП „Съюз на отечеството“, ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, СП „Български път“, Национално движение „Народна сила“ и Сдружение „Солидарна България“.
Участниците в широкото ляво обединение си поставиха за цел да отстояват и съдействат за провеждането на демократични и честни избори, гарантиращи свободната воля на българските граждани, както и да отстояват общи възгледи, позиции и действия по време на предизборната кампания в Столична община.
„Много е важно да вървим заедно в кампанията за местните избори. Само обединени имаме възможност да използваме уникалния шанс да сложим край на 33-годишното дясно управление в София, коментира председателят на БСП – София Иван Таков. – Нашата основна задача сега е да работим така, че хората да ни чуят, да ни се доверят и да гласуват за нас на 29-ти октомври. Ваня Григорова, ние заедно, сме единствената алтернатива за града ни. В момента имаме четирима издигнати десни кандидати. Очакваме петия десен – този на ГЕРБ. И след ретроградния Меркурий пак нямат кандидат. Дори звездите спряха да им говорят на тях. Ние обаче трябва да си свършим нашата работа – всички заедно, за да се поздравим с успех“.
Кандидатът за кмет на София и водач на листата на Местна коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова благодари за подкрепата на осемте партии и организации. „Пред нас има много работа, която трябва да свършим, каза тя. – Важно е да стигнем до възможно най-много хора лично, на терен. Да се срещнем с тях лице в лице, да видим отношението им, да чуем мненията и предложенията им, да се вслушаме в критиките им. Ако си свършим работата, резултатът ще е отличен. Ако – не, тези 33 години ще станат 37. Тогава само ние ще бъдем отговорни за това, че не сме прекратили господството на дясното в столицата още сега. Когато сложим край на неолибералната идеология в София, когато прекратим разграбването на столицата, това ще бъде краят на неолиберализма и в България. Трябва да бъдем заедно, за да счупим тази Сглобка, която се готви и на местно ниво. Аз вече нямам никакво съмнение, че такава е договорена“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *