Помага ли спортът на успешните бизнес лидери

Чувството за отбор, за колективизъм, дисциплината в спорта, отговорността към хората, с които работим, пренасяме към бизнес партньорите. Спортът е родил много успешни бизнес лидери, защото развива дисциплината и отговорността. Това мнение изрази в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Стоян Саладинов, експерт по бойно-приложна подготовка, доктор по „Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка“, многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате.

 

По думите му физическата активност е ключов фактор за постигането на успехи, но психологическата подготовка е „изключително важна и дори най-важната“. „Но спортът е мястото, където човек може най-бързо да се изяви и да покаже кой е“, смята д-р Саладинов и е категоричен, че духът и моралът на човек са най-важни, а след това идват – тренировката, треньорът, конкретният спорт.

Той подчерта, че е много важно треньорът да разбира методиката – какво ще приложи, как ще възстановява спортиста.

„Най-големият късмет е да попаднеш на истински човек, който да бъде твой треньор, защото той става и твой духовен лидер и пример“, добави Саладинов.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *