Послание за борбата с климатичните промени .

Африкански лидери и водещи активисти за борба с климатичните промени провеждат първата по рода си африканска среща на върха по въпросите на климата.

Събитието от 4 до 6 септември е посветено на нарастващата заплаха от изменението на климата на целия континент.

Форумът се провежда в Найроби и е организиран от кенийското правителство и Африканския съюз. Темата е „стимулиране на екологичния растеж и решения за финансиране на климата за Африка и света“.Ораторите на конференцията се стремят да изкажат силна позиция по въпроса и да осигурят по-голяма финансова подкрепа за Африка, съобщава Euronews.

Те призовават най-богатите държави в света да бъдат държани отговорни за въздействието си върху околната среда и за обещаната подкрепа, която все още не е получена.

„От много време гледаме на това като на сериозен проблем. Съществуват и огромни възможности за решението му“, заяви в понеделник президентът на Кения Уилям Руто. Той говори за многомилиардни икономически възможности, нови финансови структури, огромното минерално богатство на Африка и идеала за споделен просперитет.

Руто стигна до събитията в понеделник с малък електромобил, но трафикът в Кения често се състои от лошо поддържани автобуси и микробуси, които бълват вредни емисии и замърсяват въздуха.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *