Протести в Ереван след предаването на Нагорни Карабах .

Стотици протестиращи излязоха снощи по улиците на арменската столица Ереван, за да изразяват гнева си от предаването на Нагорни Карабах.

Недоволството им е породено от бездействието на правителството във връзка с окончателния крах на арменските власти в отцепническия регион след военната операция на Азербайджан.

Етническите арменци в Нагорни Карабах поискаха гаранции за сигурност, преди да предадат оръжията си, ден след като Азербайджан обяви, че си е върнал контрола върху отцепилия се регион.

От президентството в Баку заявиха, че арменците ще имат равни права с останалите азербайджански граждани.

„Обсъждаме въпроса за реинтеграцията и всичките й компоненти. В своята реч и общонационален призив президентът също подчерта, че политическите, икономическите, социалните и хуманитарните права, както и религиозните права на карабахските арменци ще бъдат осигурени от азербайджанската страна. Като казваме „реинтеграция“, имаме предвид всички тези елементи, включително социалната и икономическата реинтеграция в Азербайджан на карабахските арменци“, заяви Хикмет Хаджиев, съветник на президента на Азербайджан.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *