Рик Гард и Васил Петров с три концерта

Английската джаз сензация Рик Гард и емблематичният български джаз вокалист Васил Петров създават уникално музикално преживяване с три концерта през октомври у нас, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен мениджър.
В съвместния проект на двамата джазмени, озаглавен „Джаз класики, най-добрите дуети“, те ще представят най-големите хитове от вокалния джаз. В атмосферата на Sofia Summer Fest на 1 октомври, Пловдив Ивент център на 2 октомври и Фестивалния и конгресен център във Варна на 5 октомври артистите ще разтопят сърцата на присъстващите с безсмъртните хитове „Cry me a river“, „Fever“, „Fly Me to the Moon“, „Feeling Good“, „My Way“, избрани джаз стандарти, боса нова и латино музика. Аранжиментите са на Живко Петров. Заедно с певците на сцената ще бъдат Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни) и Радислав Славчев-Riverman (бас).
Рик Гард, роден в Англия, е известен със своите многобройни джаз успехи. Платинен артист, често сравняван с Майкъл Бубле, Гард е имал възможността да работи с музикални величия като Лайнъл Ричи, Ронан Кийтинг и Ръсел Уотсън. Предизвикателствата в неговата кариера включват концерти за кралица Елизабет II и изпълнения на големи международни сцени.
Васил Петров е икона на съвременния традиционен джаз и едно от най-ярките имена на българската джаз и поп музика. Той вълнува своята аудитория с участието си в джаз фестивали и с редовни гастроли с новаторски проекти в страната, но също така активно допринася за популяризирането на България на международната сцена. Неговите концерти са не просто изпълнение – те са истинско изкуство, което привлича вниманието на многобройни почитатели.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *