„Слуга на двама господари“ играят във Велико Търново

С премиера и турнета в 13 града екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново започва новия творчески сезон. През септември артистите ще гостуват на сцени в цялата страна с три концерта и едно драматично заглавие, научи ДУМА от Златина Димитрова, сътрудник връзки с обществеността.
Първият премиерен спектакъл за сезона е комедията „Слуга на двама господари“ на Карло Голдони. Той ще бъде представен пред публиката на 12 септември от 19 ч. в голямата зала на МДТ. Комедията ще пренесе зрителите в 60-те години на XX век в цветната Южна Италия и ще предложи истински карнавал от образи, много музика, песни и танци.
Творческата идея е на известния режисьор Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Сценографията и костюмите са на художничката Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ „Константин Кисимов“.
В четири града – Пловдив, Велинград, Севлиево и Павликени, ще бъде представен през септември концертът „Дихание“ с участието на Орлин Горанов, солисти и оркестъра на Великотърновския театър.
Концертът „Мюзикъл и рок“ на музикантите от „Б.Т.Р.“ и артистите от МДТ „Константин Кисимов“ ще разтърси откритите сцени в Бургас и Ямбол. На 13 октомври в зала 1 на НДК „Б.Т.Р.“ ще отбележи 30-годишнината на групата с грандиозен концерт, в който ще участва и симфоничният оркестър на Великотърновския театър. За първи път почитателите на „Б.Т.Р.“ ще чуят песните от 30-годишната история на бандата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър.
Със своя нов творчески проект – концерта „Вечерта на мюзикъла“, с участието на звездния дует на Дони и Нети, екипът на театъра ще изненада публиката в Хасково и Сливен. На концертите музикалното семейство ще излезе на сцената заедно с хора и новосъздадената джаз формация на театъра, а диригентка е Яница Първанова. В програмата участват и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова.
През септември почитателите на изкуството в пет града – Бургас, Ловеч, Своге, Мездра и Луковит, ще аплодират спектакъла „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. С него артистите от драматичния състав на МДТ завоюваха наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *