Темата с въздуха в Русе .

Темата с въздуха в Русе и с плана за изграждане на инсинератор в близкия румънски град Гюргево предизвика нови тревоги сред гражданите на „малката Виена“.

Държавата ни е знаела за тази процедура още от 2021 г., но така и не е информирала обществеността. Дори бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов не е бил уведомен по време на мандата си, въпреки че негови служители са получили сигнала. Това заяви самият той в Студио Actualno. „До мен не е достигала тази информация, включително в двустранни срещи с румънския министър на околната среда. Беше изненада за мен, че е пропусната възможност на по-ранен етап да реагираме. Документите не са стигнали до мен заради нехайство на мои подчинени. Поне един от тях, който е трябвало да отговаря по този въпрос, се е преместил в друга държавна агенция – Агенцията по ядрено регулиране, и си е зарязал работата, за да не стигне до мен“, твърди Сандов.

Той все пак уточни, че процедурата не е пропусната. Предстоят обществени обсъждания в Румъния, а България не е отпаднала като заинтересована страна. Междувременно гражданите вече се задействаха – имаше протести и в Русе, и в Гюргево.
По думите му – в Русе се натрупва „кумулативен проблем“ с различни източници на замърсяване на въздуха и миризми. Умишлено ли са се криели румънските планове, какви са мерките, които може да предприеме страната ни, и дали са купени нужните уреди – гледайте във видеото:

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/interview/borislav-sandov-moi-slujiteli-sa-znaeli-za-insineratora-kraj-ruse-no-sa-skrili-ot-men-video-news_2050518.html © Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *