Тържествата за независимостта във Велико Търново продължават с историческа възстановка

С историческа въстаника на посрещането на княз Фердинанд в Търново и обявяване на независимостта и атракционно пътуване с ретро влака „Корона експрес“ тази сутрин във Велико Търново продължават тържествата за честване 115-ата годишнина от провъзгласяването на независимостта на България.

На историческата гара „Трапезица“ във Велико Търново отново ще бъдат пресъздадени паметните събития от 22 септември 1908 година по посрещането на бъдещия български цар Фердинанд и министрите от правителството на Александър Малинов, обявили независимостта. В историческата възстановка, която започва в 9,15 часа, ще се включат актьори от великотърновския театър, членове на клубовете „Традиция“ във Велико Търново и Варна, клубът за исторически възстановки „Търновци“ и курсанти от Националния военен университет.

Част от събитието е атракционно пътуване от Горна Оряховица до Трявна с ретро влака „Корона Експрес“, теглен от парен локомотив и включващ личният вагон-салон на цар Борис III, на царица Йоана и първокласен вагон-салон. Пътуването с влака е чрез предварително закупени билети.

Информацията е на БНР

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *