Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност

Тук в тази зала най-важното е да пишем и приемаме закони, управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова в изявлението си за новата сесия на Народното събрание.

Тя даде пример с промените в Закона за съдебната власт, Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс. По-думите ѝ това поведение е създало юридически и житейски хаос в държавата.

Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи, коментира Нинова. Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад, заяви тя.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още Нинова.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция „интуито персона“ за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *