Шер спира да яде сирене през 1991 г.

Шер е икона.

На 77 звездата изглежда с поне три десетилетия по-млада, а тялото й сякаш е имунизирано срещу всякакви белези на остаряването и гравитацията.

В свои интервюта тя твърди, че дължи формата си на някои избори относно диетата и цялостния начин на живот, направени още на младини, пише CNBC.

Въпреки това, трябва да се отбележи фактът, че генетиката също има роля за безупречния й външен вид.

Майка й Джорджия Холт доживява до 96 години, а според интервю за списание People от 1991 г. баба ѝ продължава да прави ежедневни упражнения на 72-годишна възраст.

„Когато баба ми наближаваше 72-ия си рожден ден, я попитах: „Бабо Линда, какво искаш за рождения си ден?“. Тя каза: „Ами, скъпа, наистина бих имала нужда от нов екип за тренировки – нали знаеш, от хубаво трико“, разказва Шер пред списанието. „Тя се беше записала в една фитнес зала близо до дома си и обичаше да ходи там всеки ден. На 72 беше по-слаба от всякога и не можеше да повярва какво се случва с тялото и духа ѝ.“, допълва певицата.

Но освен гените, няколко промени в начина на живот, които Шер прави през 1991 г., може би са допринесли за това колко младолика изглежда сега.

Когато преди 32 години дава интервюто пред People, тя споделя, че изобилието от вредни храни по време на снимки на филми е основна пречка да спазва здравословен режим. Това я вдъхновява да потърси експертен съвет от диетолог на име Робърт Хаас, с когото по-късно дори издава книга за диетата и фитнеса.

Хаас изготвя специален оздравителен план на Шер през 1991 г. Ето какво включва той:

Пълно изключване на сиренето

„Опитвам се да избягвам храни с високо съдържание на мазнини, защото те ме правят вяла и поддържат теглото ми високо. Млечните продукти не са полезни за нас“, казва Шер пред People.

„Мисля, че сиренето е едно от най-вредните неща за организма. То не се усвоява добре, а повечето сирена са с твърде високо съдържание на мазнини и холестерол“.

По-малко мляко

„Отучих се да пия пълномаслено мляко и преминах на обезмаслено – ако изобщо пия мляко“, отбелязва тя по време на интервюто си.

Здравословни храни

Шер избира кафяв вместо бял ориз. Задоволява апетита си за сладко с плодове като банани, папая и нектарини. Менюто ѝ често включва зеленчуци и бобови растения.

„Най-важното е да си дадете шанс за успех“, казва Шер по време на интервюто. „Не взимам наркотици. Не пия кафе и почти никога не пия алкохол. Не ям червено месо, така че съм много напред в играта.“, допълва звездата.

Изборът на по-здравословни решения преди 32 години може да е от полза на Шер сега, когато е на 77-годишна възраст.

Диетата й от 1991 г. е подобна на „Харвардската диета“, която дава приоритет на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни и здравословните протеини, отбелязва CNBC.

„По отношение на превенцията на сърдечносъдови заболявания, различни видове рак и диабет тип 2, този начин на хранене e полезен за предотвратяването им“, казва Лилиан Чунг, преподавател по хранене в училището по обществено здраве в Харвард.

Освен това ограничаването на млечните продукти в диетата на Шер е умен избор, тъй като сиренето, млякото и други млечни продукти могат да предизвикат подуване на корема. За да си набавяте ползи от сиренето, като витамини и минерали, включително калий и калций, най-добре го консумирайте умерено и не прекалявайте, допълва експертът.

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *