78 състезатели стартираха в първото издание на Купа „София“ – ролери

Първото издание на Купа „София“ с ролери събра днес в Южния парк на столицата 78 състезатели във всички възрастови групи от 6 клуба. Те минаха през квалификации, а след това първите 4 по време се класираха за финалите.
Атрактивната надпревара организирана от Българската федерация по ски с подкрепата на „София – европейска столица на спорта“ бе част от инициативите по повод Европейската седмица на спорта – „Ве Active“ на Министерството на младежта и спорта.


Първи при мъжете в дисциплината „Спринт – свободен стил“ на 1200 м е Даниел Пешков (Банско), пред Кристиян Божилов „Паничище 2009“ и Кирил Пиперевски „Узана 2007“.
При жените победата в същата дистанция бе за Валентина Димитрова „Паничище 2009“. Втора е Калина Недялкова „Александър Логистик“, а трета Любослава Дюлгерова „Александър Логистик“. Всички резултати може да намерите на сайта на БФски.
Сред наградилите призьорите бяха Теодора Саракостова, представител на Министерството на младежка и спорта, което е главен координатор в България на „Европейската седмица на спорта – Be Active“, доц. Петър Зографов от НСА и Веселин Цинзов, координатор „Ски бягане“ в БФски.