Eдни правила не можете да напишете, Конституция сте тръгнали да сменяте

„Започвате да пишете поправки в Конституцията, а не можете да напишете процедурните правила. Преценете – имате ли капацитета и възможностите да променяте Конституцията, след като не можете да напишете правилата”. С тези думи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски се обърна към управляващите от парламентарната трибуна .

„Предлагате едни правила, които явно противоречат на Конституцията или не противоречат /няма кой да каже/, председателят на комисията от ГЕРБ предлага нещо, председателят на НС пита дали е така? Давате ли си сметка това как изглежда в очите на българските граждани – искат да пишат Конституция, ама не могат. Искат да я пишат, само защото правителството да продължи да съществува. Това да е легитимацията на съществуването на правителството. И като свърши Конституцията – правителството пада”, каза още социалистът.

Свиленски обаче добави, че като гледа тези „три четвърти – два месеца”, „три четвърти – два месеца”,  предлагани от управляващите, то правителството ще падне преди Конституцията. „Така, че моето предложение – да се отложи тази точка, да се дадат 3 месеца за приемане на процедурни правила, да се обмислят хубаво. И след това – ако все още има правителство и все още ви трябва маска, зад която да се криете, отново да се влезе в тази зала и в тази процедура”, заяви зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи нито процедурните правила, нито опитите на управляващите за промяна на Конституцията, защото те вече са опорочени. „България няма нужда нито от тези промени, нито от тези процедурни правила, нито от това правителство, зад което се опитвате да криете промените в Конституцията”, заяви Свиленски.

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *