Mercedes е поредната компания, която се включва към зарядната мрежа на Tesla в САЩ

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz AG обяви, че неговите електрически превозни средства в Северна Америка ще интегрират разработената от Tesla технология за зареждане от 2025 г. и ще получат достъп до повече от 12 000 супербързи станции от следващата година, съобщава Ройтерс.

Компанията се присъединява към американските конкуренти Ford  Motor Co. и General Motors Co., които обявиха по-рано, че се присъединяват към Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) на Tesla, докато се стремят да разширят достъпа на своите електромобили до станции за бързо зареждане в опит да улеснят притежателите на подобни превозни средства.

Mercedes ще бъде първият германски автомобилен производител, който ще се присъедини към дизайна на Tesla за своите клиенти в Северна Америка. Междувременно Volkswagen AG също е в дискусии за приемане на NACS.

Първоначално Mercedes ще предложи адаптер, който ще помогне на съществуващите електромобили в Северна Америка с комбинираната система за зареждане (CCS) да се зареждат в мрежата NACS от 2024 г. CCS е широко използван конектор за бързо зареждане с постоянен ток.

Шофьорите на Mercedes също ще могат да откриват супербързите станции на Tesla на дисплейте на своите автомобили. Освен това компанията планира да разшири своята мрежа от станции с повече от 400 хъба, включително с над 2500 зарядни устройства с висока мощност в Северна Америка до края на десетилетието.

Междувременно Tesla включи CCS в някои от своите станции за зареждане в САЩ, тъй като администрацията на президента Джо Байдън е готова да предостави милиарди субсидии за разширяване на зарядната инфраструктура за по-широкото навлизане на електромобилите.

В края на юни дъщерното дружество на Volkswagen AG, Electrify America, обяви, че планира да добави конекторите на Tesla към своята обширна мрежа от зарядни станции за електрически превозни средства в региона на Северна Америка. Операторът на зарядни станции, собственост на германската автомобилна група, обяви, че ще внедри конекторите на Tesla в САЩ и Канада до 2025 г. Electrify America междувременно ще продължи да предлага основния конкурентен стандарт –CCS.

Източникhttps://www.investor.bg/a/444-novini/377581-mercedes-e-porednata-kompaniya-koyato-se-vklyuchva-kam-zaryadnata-mrezha-na-tesla-v-sasht

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *