Mercedes предизвиква Tesla .

Mercedes-Benz Group AG представи електрическо превозно средство с по-голям пробег от предлаганите на пазара модели на Tesla Inc., докато германският производител на луксозни автомобили засилва своя фокус върху битката си с лидера на международния пазар на електромобили, ръководен от милиардера Илон Мъск, съобщава Bloomberg.

Базираният в Щутгарт концерн представи концепция на своя популярен седан CLA, която предлага пробег от над 750 км с едно зареждане на батерията – повече от най-новата версия на Model 3 на Tesla. Колата е първата на Mercedes, базирана на новата архитектура, като разполага със система от батерии, които след 15 минути зареждане могат да предоставят пробег от 400 км.

„Издигаме се на следващо ниво“, посочва главният технологичен директор на Mercedes Маркус Шефер в интервю за Bloomberg в кулоарите на автомобилното изложение в Мюнхен. „Тази кола е изключително важна поради иновационни причини и за разширяване на границите на това, което можем да направим със сериен автомобил“, добавя той.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *