Meta внедрява чатботове с изкуствен интелект в своите приложения

Американската технологична компания Meta Platforms Inc. въвежда функции за изкуствен интелект (ИИ) в своите приложения, които ще осигурят на около 3 милиарда потребители изживяване, подобно на ChatGPT на OpenAI, съобщава Bloomberg.

Персонализирано създаване на стикери, редактиране на изображения и набор от чатбот персонажи с лица на знаменитости – всички вдъхновени от генеративния ИИ– пристигат в платформи като Instagram, Messenger и WhatsApp, обяви компанията в сряда на годишната си конференция за разработчици Connect.

Meta също представи студио за разработчици за марки, които ще могат да изградят свои собствени ИИ инструменти за услугите за съобщения на компанията, които могат да се използват за чат с клиенти.

Това е важно съобщение от Meta, което демонстрира, че също може да изгради технология, базирана на ИИ, която генерира текст и изображения въз основа на прости подкани от потребителите. Google, Snap Inc. и Microsoft Corp. на Alphabet Inc. вече въведоха различни инструменти, за да се възползват от обществения и инвеститорския интерес към развиващата се технология.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *