„Аз, капитанът“ ще има премиера на „Киномания“

Тазгодишното издание на „Киномания“ отново представя най-доброто от световното кино през тази година. Фестивалът ще покаже за първи път пред българската публика „Аз, капитанът“ на режисьора Матео Гароне, носител на наградата за режисура на 80-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция. Освен със „Сребърен лъв“, продукцията е отличена и с наградата „Марчело Мастрояни“ за изключителната игра на младия актьор Сейду Сар.
„Аз, капитанът“ проследява пътя на две сенегалски момчета, които мечтаят да емигрират в Италия. Според мотивацията на венецианското жури филмът е „разтърсваща съвестта модерна одисея“, а режисьорът Матео Гароне „умее да преследва амбициозни идеи, въпреки огромните трудности да постига истинност в интерпретацията и чрез разказ между съня и реалността да предаде универсално послание за съпротива и солидарност“.
За да постигне автентичност на изпълнението, Матео Гароне запознава актьорите си със сценария едва в началото на всеки снимачен ден. Благодарение на този подход и безспорния си талант, младият непрофесионален актьор Сейду Сар печели сърцата както на публиката, така и на журито.
Филмът ще бъде част от програмата на „Киномания“ благодарение на дистрибутора „Бета филм“. 37-ото издание на фестивала ще се състои от 16 ноември до 3 декември. Организатори са Националният дворец на културата и Фондация „Имам идея“, с подкрепата на НФ „Култура“, Министерството на културата, ИА „Национален филмов център“ и Столичната община.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *