Ако БСП и ИТН не отидат на заседание утре, кворумът пада и ветото ще оцелее

Така подготвяното брутално увеличение на цената на тока за гражданите няма да се състои

 

„Утре ДПС, заедно с ГЕРБ, свиква извънредно заседание на парламента, за да отхвърли ветото на президента срещу поправките в закона за енергетиката. Тъй като това противоречи на взетото решение на Народното събрание да не заседава по време на предизборната кампания, „Възраждане“ няма да отиде на това заседание.

 

Вчера призовахме ПП-ДБ, БСП и ИТН да последват нашия пример. Ако отидат само ДПС и ГЕРБ, няма да има кворум, заседанието ще се провали, ветото ще оцелее и тогава предвижданите в закона промени, с които се освобождават цените на тока за бита, ще отпаднат. Така подготвяното брутално увеличение на цената на тока за гражданите няма да се състои.

 

Вчера стана ясно, че ПП-ДБ изненадващо са послушали нашия призив и утре няма да отидат в парламента. Сега остава да видим какво ще решат БСП и ИТН. Нека видим какво ще изберат – „Възраждане“ или ДПС.

 

Утре БСП има своеобразен „стрес-тест“. Ако отиде на заседанието, ще докаже, че е държана на къса каишка от ДПС, сиреч, от Пеевски. А това, че по този начин ще удари едно рамо на правителството на ГЕРБ, дори няма смисъл да го коментирам. Остава да видим какво ще реши БСП днес.“, това написа в социалната мрежа Фейсбук Костадин Костадинов – председателят на „Възраждане“.

 

Припомняме, че той вчера призова ПП-ДБ, БСП и ИТН да не присъстват  на заседанието в петък. По-късно ПП-ДБ обявиха, че ще отсъстват от него.

 

Какво още написа Костаднов може да видите тук: https://www.facebook.com/photo/?fbid=868031451552540&set=a.452502546438768

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *