Всяка година София губи по 1 милион квадратни метра зелени площи

За последните 20 години столицата е загубила над 20 милиона квадратни метра зелени площи. Това заяви Красимир Стойчев – кандидат за кмет и общински съветник в столицата от „Партия на Зелените“ и гражданска платформа „Власт в хората“. 

„Единственият възможен начин за развитие на столицата, е разширение на града в посока североизток, в подножието на слънчевите склонове на Стара планина. Там може да се обособи и новото IT сити на София, но при условие, че общината построи достатъчно общински жилища за млади хора и осигури транспортна инфраструктура“, смята кандидат-кметът.

Това, според Стойчев ще позволи на младите семейства, вместо да се заробват с 30-годишни ипотеки, спокойно да развият кариерите си и отгледат децата си. Едва тогава, когато се стабилизират финансово, да купуват собствено жилище. „Такава политика на Столична община може да превърне София в IT столицата на Европа, защото имаме изключително кадърно младо поколение, допълва бившият собственик на първия GSM оператор в България“, Красимир Стойчев.

Той се обяви за въвеждането на мораториум върху новото строителство в Югозападна София до приемането на новия Генерален план на града. „Не може животът на хората, броили десетки хиляди евра за жилища, да минава между бетоновози, прах, мръсотия, разбити улици и липса на паркинги“, подчерта Стойчев.

Технологичното управление на София е сред най-важните приоритети на бизнесмена. „Блокчейн технологии и създаването на пълен дигитален близнак на София ще намали корупцията с 90%. Използване на програми за умно управление на трафика ще позволи намаление на задръстванията с 25 %. КАТ-София незабавно да премине към Столична община, защото униформените служители, вместо само да санкционират, трябва реално да ръководят транспортните потоци, особено сутрин и вечер“, коментира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *