Въпросът не е дали, а кога ще се стигне до нови предсрочни избори

Въпросът не е дали, а кога ще се стигне до нови предсрочни избори и дори да не стане следващата седмица с вота на недоверие, така или иначе това правителство няма да изкара повече от няколко месеца. Това коментира в Кърджали лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на въпроса дали ще се стигне до нови парламентарни избори на фона на протестите и внесения вот на недоверие.Той прогнозира съкрушителна загуба на предстоящите местни избори на ПП-ДБ, което по думите му ще доведе до промяна на баланса вътре в правителството или до разпадане на цялата тройна коалиция. „Мисля, че вторият вариант е по-логичен и в този случай напролет ще има нови избори“, каза Костадинов.

Той коментира и протестите на миньори и енергетици, като подчерта, че от партията искат България да се оттегли от „Зелената сделка“ и че ангажиментът, който е за страната, е абсолютно убийствен за икономиката ни.

„Ако някой иска да си затваря икономиката – моля, но нека да го направят богатите държави. България е най-бедната държава в ЕС“, каза още Костадинов и подчерта, че всяко нещо може да се предоговори, дори и заложените срокове.

„Няма вечни договори, няма вечни съюзи, има вечни интереси. Вечният интерес на България е да има своя собствена енергийна система, а не да внасяме ток от Турция, защото това ще стане“, прогнозира той и допълни, че и сега страната ни е една от най-чистите в Европа, „просто защото нямаме индустрия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *