Вярвам в правото на хората да се изкажат по важни въпроси за града ни

Кандидатът за кмет на столицата от „Възраждане“ отново беше сред столичани, които обсъждат с него важни въпроси, свързани със София. Често Деян Николов е спиран по улиците на града, докато се придвижва към отворени срещи с граждани. Отговаря на въпросите на всички с присъщото му спокойствие и приветливост. Познанията му във всички области на управление често впечатляват столичани, които получават конкретни отговори за интересуващото ги. Към момента Деян Николов е народен представител от парламентарната група на „Възраждане“, която е трета политическа сила в българския парламент, но реално най-голямата партия в страната, тъй като тези преди нея са коалиции.

Преди Народното събрание Николов е част от мениджърския борд на компания, която се занимава с изкуствен интелект и се развива на международния пазар. Многобройните му срещи с представители на световния бизнес изграждат в него качествата на успеха – точност, последователност, умение да взима верни решения в критични ситуации, да изгражда и ръководи екип. Диалогичен е и приветлив в комуникацията си с всеки гражданин, което бързо му печели симпатиите на хората.

Често казва, че обича да разговаря с тях и планира, когато поеме управлението на София, да отвори вратите на общината за всеки гражданин чрез улеснена процедура на взаимодействие. Съвсем естествено референдумите и допитванията до гражданите заемат важна част в неговата програма. Самият той беше водещ фактор и успешно реализира проведения от политическата организация, която го издига, референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Местните референдуми са чудесен инструмент, който той смята да наложи като практика в София, както и бързи анкети и допитвания по някои микротеми, за които не е нужно да се провежда цял референдум. Един от въпросите, по които ще пита съгражданите си, е желаят ли столичани блокиране на презастрояването в София и нов общ устройствен план, който да забрани строителство на сгради над 3 етажа в определени зони и райони. Естествено, формулирането на въпроса ще бъде по-опростено, но идеята е хората да кажат желаят ли строги мерки срещу застрояването и този въпрос да приключи веднъж завинаги. Друг интересен въпрос е този със синята и зелена зони в София, защото много хора са доволни от разширяването, а други – точно обратното, така че би било интересно да се проведе местен референдум, който да покаже дали столичани искат разширяване на платените зони за паркиране, коментира Деян Николов пред съгражданите си, които го бяха спрели на пл.“Славейков“, за да поговорят с него.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *