В Сглобката да се разберат кого да пратят на балотажа, ние сме там и ги чакаме

Срещу нас е хвърлен мощен ресурс, но нито един от нашите кандидати не се огъна. Това ми дава вяра, че ще спечелим битката за София, каза Иван Таков, лидер на столичните социалисти и кандидат за общински съветник от листата на МК „БСП за България“

В Сглобката да се разберат кого да пратят на балотажа, защото ние сме там и ги чакаме. Това заяви кандидатът за кмет на София от Местна коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова пред граждани в Северния парк. Точно по средата на кампанията за местните избори на 29-ти октомври се проведе голямата среща на районите от 25-ти МИР с кандидатите за кметове – на София Ваня Григорова, на „Връбница“ Венера Калева, на „Надежда“ Стоян Цветков, на „Люлин“ Тони Попов, на „Нови Искър“ Милко Панов и на „Красна поляна“ Георги Миланов, издигнати от Местна коалиция „БСП за България“. На събитието присъстваха председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков, както и всички останали кандидати за общински съветници и кметове на кметства, издигнати от районните организации от 25-ти МИР.

„Вярвам, че след две седмици управлението в нашия град ще се промени. Ще се промени към по-добро, заяви Иван Таков пред гражданите. – Нашата битка е срещу 30-годишното дясно управление в София. Ще спечелим тази битка! Десницата превърна общината в амбулантен търговец, който продава земята, водата, здравето ни… На всичко това днес ние казваме: Стига! И предлагаме алтернатива на досегашното дясно управление. Но само заедно можем да спечелим битката и да върнем града в ръцете на хората“.

Иван Таков благодари лично на всеки един от кандидатите за кметове и общински съветници за смелостта да влезе в тази битка. „Зная, че не е лесно. Срещу нас е хвърлен мощен ресурс, но нито един от нашите кандидати не се огъна, каза председателят на БСП – София. – Благодаря и на Ваня Григорова, че влезе в тази битка с високо вдигната глава. Вярвам, че ще спечелим!“.

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова призова гражданите да не се поддават на апатията и да гласуват на 29-ти октомври. Тя припомни маршрута на автобус №86, който тръгва от „Малашевци“, минава през „Надежда“ и стига до „Свобода“. „Този път ще го извървим заедно и ще победим, заяви тя. – Ние всички сме един отбор, затова гласувайки, за когото пожелаете от листата, подкрепяте целия отбор“.

Ваня Григорова призна, че кампанията е уморителна, но разговорите с хората лице в лице я зареждат с енергия. „Тази енергия се увеличава с всеки ден. Увеличава се надеждата и вярата в нашата победа, заяви тя. – Нашата сила в кампанията е в срещите с хората, не в парите. Финансовите средства ги оставяме на другите, на Сглобката. Нека те да продължат да се договарят и да координират кога да отидат на дебат и кога да избягат от него. Препоръчвам им обаче да изберат кой от тях да дойде на балотажа. Защото ние сме там и ги чакаме“.

Ваня Григорова предупреди, че промяната е процес и няма да се случи веднага. „Тя започва от новата ни представа за София. Представата за това, че София може да се грижи за обикновения работещ човек, каза тя. – София може да не бъде разпродавана, да не е пазар, а да е роден град. Такъв, какъвто е за нас. Този град ще стане град на обикновения човек, а не на принцовете по рождение. Защото ние не живеем в монархия, а в демокрация. И е крайно време да изпълним думата „демокрация“ със смисъл. Защото „демокрация“ означава управление от народа за народа“.

Кандидатът за общински съветник Станислав Младенов представи останалите кандидати от 25-ти МИР в листата на МК „БСП за България“. А кандидатите за кметове на райони призоваха гражданите за активност на 29-ти октомври. „Не бъдете апатични, излезте и гласувайте на местните избори, за да направим нашите райони по-добро място за живеене. На 29-ти октомври бъдещето е в нашите ръце“, единодушни бяха те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *