В ЦИК са постъпили две жалби

До момента в ЦИК са постъпили две жалби. Това обяви Росица Матева от ЦИК.

„Това ситуация в Общинска избирателна комисия Съединение, която се развива от няколко дни. ЦИК даде указания, но два пъти общината не се произнася. Днес ЦИК назначи подадена от определена партия и коалиция членове на секционни комисии. Другата жалба е Общинска избирателна комисия Брегово с назначаване на състави на секционни избирателни комисии“, обясни тя.

По думите ѝ останалите сигнали, които постъпват в ЦИК са от компетентността на ОИК, предава DarikNews.bg.

Тя апелира всички избиратели да изпращат сигналите до ОИК, за да има време за реакция, тъй като изпращайки ги до ЦИК се забавя времето.

„Нека избирателите изразявайки своя вот върху бюлетините да не ги поставят една върху друга, за да не се отбелязва върху поставената от долу бюлетина“, каза Матева.

Първата избирателна активност ще бъде обявена в 11 часа. 

Много са причините поради, които една бюлетина може е невалидна, отбеляза Матева.

Изборните секции в страната отвориха врати точно в 7:00 часа. Денят започна нормално и спокойно. Няма информация засега за неоткрити избирателни секции. Това съобщи за БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

„В началото на изборния ден някъде не са се явили навреме членове на СИК. Но явилите се са достатъчно, за да бъде открито изборното помещение и да започнат своята работа и гласуването тече в цялата страна“, добави Камелия Нейкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *