Ген. Кольо Милев ще е кандидатът на БСП за кмет Сливен

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Събина Петканска, каза че имат официален кандидат, одобрен от Националния съвет и това е ген. Кольо Милев за кмет на Сливен. „Въпросният кандидат кмет – господин Афузов, още преди да започне предизборната кампания беше окичил целия град с билбордове, които бяха с логото, името и цвета на БСП. Това е незаконно. Поради тази причина ЦИК излязоха с решение билбордовете на Афузов да бъдат свалени. Ние вътрешнопартиен проблем нямаме“.

Кмет в Сливен не сме имали от 8 г., обясни Петканска. „В БСП има проблеми дотолкова, доколкото те са започнали още от когато Корнелия Нинова стана председател на партията. Тогава тя реши да изчисти партията от икономически кръгове и това оказа влияние на политическия рейтинг на партията. Но в дългосрочен план това ще е добре за БСП. Политическият рейтинг спада от това, че много от нашите членове през годините намаляват. Но в самата партия в Сливен се вижда, че в БСП има проблем и той е от много дълго време. Рейтингът спада от БСП, защото има и други партии, които се появиха на политическия небосклон и те взимат електорат от старите партии. В града ни не сме се отърсили още от старите кадри в БСП“.

Пречиствателната станция в Сливен е един от проблемите, допълни Петканска. „Ако аз стана общински съветник съм си поставила 20 цели. Друг проблем са местните данъци и такси. Те са изключително големи, поради това че Сливен беше с нисък финансов рейтинг, след мандата на Лечков. Поради тази причина бягат инвеститорите, а хората се регистрират в съседни градове, за да плащат по-ниски данъци. Инфраструктурата също е голям проблем. Проблем е вилната зона, където има много проблеми с осветление, канализация, тесни улици“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *