Гласувах за промяна на досегашния модел на управление в столицата

Гласувах за промяна на досегашния модел на управление в столицата. Това каза Корнелия Нинова в деня на местните избори, предаде DarikNews.

„Гласувах за прозрачност, за това парите на софиянци да се харчат честно и открито, да служат за по-добри улици, по-чист въздух, да няма задръстване, да няма презастрояване, хората от крайните квартали и тези от центъра да имат еднакви условия за живот“, допълни тя.Виждам по избирателната активност, че решението за отмяна на машините не е повлияло тежко. Активността е същата, дори по-висока от предишните избори. Призовавам тези, които още не са упражнили правото си на глас, да го направят“, категорично заяви Нинова.

„Важно е да има прозрачни и честни избори. Има видеонаблюдение – членовете на СИК да го имат предвид, ако някой има намерение да прави нещо при преброяването. Имахме опасение, че това може да рефлектира върху избирателната активност. Истинността на вота довечера зависи от членовете на ОИК и СИК“, предупреди Нинова.

„Четох доклада на ДАНС. ЦИК си взе решението, уважаваме тяхното решение, тези, които не мислят така, могат да обжалват във ВАС. Проблемът с машините няма да свърши днес при тези избори, уточни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *