Излезте и масово гласувайте в неделя за №86

Необходима е пълна мобилизация, за да не допуснем Сглобката да се възпроизведе и в София, каза кандидатът за кмет и водач на листата от Местна коалиция „БСП за България“

 

Гласувайте в неделя за кметове и за листата за общински съветници на Местна коалиция „БСП за България“. Не допускайте съмненията в изборния процес да Ви демотивират да упражните своето изконно право на глас. Това призова Ваня Григорова в район „Искър“.

Вместо да закриват кампанията, Григорова и кандидати за общински съветници продължиха срещите си с жители на крайните квартали на столицата. Край езерото в ж. к. „Дружба“ Ваня Григорова беше посрещната от кандидата за кмет на район „Искър“ Борис Цветков.

„Необходима е пълна мобилизация срещу статуквото, за да сложим край на порочните практики, които ограбват живота и бъдещето на обикновения софиянец“, каза тя пред гражданите. – Трябва да бъдем активни и отговорни в чии ръце ще оставим общото ни бъдеще“

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че Ваня Григорова е реалната алтернатива и единственият кандидат, който може да се изправи срещу сглобката и затова всеки глас за нея е глас срещу статуквото.

„Бъдете сигурни, че моите опоненти, които до последно се криеха и се опитваха да избягат от реалните дебати и от истинския сблъсък на идеи, ще се опитат да възпроизведат и в София сглобката от национално ниво“, предупреди Ваня Григорова и призова всички разочаровани от досегашното управление на Столична община, чийто глас не се чува, всички работещи софиянци, които създават реално брутния вътрешен продукт, да не се поддават на апатията и скептицизма:

“Затова, в неделя гласувайте, за да се случи така очакваната от всички нас промяна“, призова Григорова.

„Кметът на София е този, който задава посоката, политическата визия, философията и приоритетите за това как трябва да се управлява градът. „Точно това и смятам да правя, когато бъда избрана. А първият ни приоритет е развитието на обществената и социална инфраструктура“, заяви Ваня Григорова.

По думите й днешна София се развива на няколко скорости и е столица на шокиращите неравенства. За последните десет години разликата между доходите на най-богатите и най-бедните се е увеличила почти двойно.

„Затворени добре поддържани комплекси съжителстват със занемарени и презастроени квартали. Лъскави и добре оборудвани частни болници се конкурират с изнемогващи и разпадащи се общински здравни заведения. „Системата“ от елитни и неелитни училища произвежда елитни и неелитни деца“, посочи Ваня Григорова и допълни, че в така наречените „развити“ райони има по няколко частни детски градини, но няма улици, общински детски ясли и училища и друга социална инфраструктура.

По думите ѝ причината за всички тези контрасти е, че градът се управлява с политическа демокрация, а с пазарна диктатура.

„София не е пазар! Време е отново да изпълним със смисъл думата „демокрация“ и да ни дадете шанса да изградим един демократичен град“, каза тя пред гражданите.

https://www.youtube.com/watch?v=heq8HLpeJvM

Според нея за целта Общината трябва да постави в центъра на своята политика не привилегированите от пазара, а гражданите и производителите на блага – работещите хора.

Ваня Григорова посочи какво е необходимо за това и е заложено в програмата на МК „БСП за България“ – децентрализация при планирането и разпределянето на финансовите средства, предназначени за районите и структура на бюджетните разходи, която да увеличи драстично дела на парите за здравеопазване, образование, спорт и социални дейности. Трябва да спре приватизацията на общинска собственост, а управлението на основните комунални услуги да се изпълнява от общински дружества и предприятия. Инвестиционна политика да е подчинена на две основни цели – изграждане на детски градини и съживяване на кварталите от периферията.

Гражданите не скриха симпатията си към Ваня Григорова, пожелаха ѝ успех на предстоящите избори и изразиха надеждата си, че тя може да направи столицата едно по-хубаво място за живот.

“Разчитаме на Вас, само с Вашата подкрепа това може да стане”, заяви в отговор Ваня Григорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *