Един синдикален лидер може да е добър кмет, защото познава проблемите на всички хора

Крайно време е да започнем да говорим по темите, които вълнуват софиянци, за да може те да разберат кой какви позиции отстоява. Един синдикален лидер може да е добър кмет, защото познава проблемите на всички хора. Това каза снощи кандидатът за кмет на София от БСП Ваня Григорова за „На фокус“ по Нова телевизия.

Първите проблеми, с които ще се заеме, ако спечели изборите, са договорите за приватизации и концесии, заяви тя. „Оттам изтичат средствата на софиянци. Където може, трябва да се махнат посредниците, защото се източват средства. Трябва да спрат концесиите и да се върнат в обществени ръце, където това е възможно.“

Опонентите й Антон Хекимян и Васил Терзиев според нея са представители на един и същи модел. „Има стремеж да се подмени личността, която ще изразява същия модел като досегашния. В дясното пространство ПП-ДБ са естествените продължители на модела „Софиянски“. Хекимян е аватар на модела „ГЕРБ“ и тяхната философия на управление. Богатите си купуват закони и благоволение, а бедният човек никой не го чува. Грях е когато богатството влезе в колаборация с властта, това е корупция. Питам кое е нещото, което му липсва на Васил Терзиев и как ще се бори за София“, коментира тя.

Тя изрази подкрепа за протеста на миньорите. „Опитахме всякакъв начин на диалог, винаги ни се казва, че ще има преквалификация. Нужно ли е Старозагорско да се превърне във Видинско? Хората имат право на гаранции. Не бива да се отказваме от енергийния си суверенитет“, коментира Григорова.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *