Енергетици и миньори излизат на национален протест

Енергетици и миньори от въглищни централи, газови топлофикации и въгледобивни мини в цялата страна ще се присъединят към националния протест на работниците от „Марица изток“, информираха и от „Топлофикация-Бургас“.

Той е насрочен за деня, когато в Народното събрание ще се обсъжда проект на решение за вот на недоверие „заради провал на правителството в сектор „Енергетика“.

 

Очаква се служителите от топлоцентрали във Враца, Русе, Плевен, Перник, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в знак на солидарност със своите колеги, допълниха от „Топлофикация-Враца“.

Вчера Бисер Бинев от синдикат „Подкрепа“ в „Мини Марица-изток“ каза пред журналисти, че протестиращите вече 13 дни миньори и енергетици в Старозагорско днес ще решат дали да останат блокадите по пътищата в областта.

Той обяви, че протестиращите са се обединили около обща позиция с няколко искания, която ще бъде изпратена до Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и до Европейската комисия.

Остава основното искане за изтегляне на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции, посочи още лидерът на КТ „Подкрепа“.

Източник: БТА/Антоан Николов    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *