Зеленият октопод унищожава българската енергетика

„Предишното правителство на Кирил Петков(в което Борислав Сандов бе екоминистър, а Тома Белев негов заместник) е приело абсолютно недопустимия срок да се съкратят емисиите с 40% спрямо 2019г., която е най-слабата година за българската енергетика. Тези 40%, спрямо онази година, представляват истинско закриване на икономиката. Този замисъл е съществувал тогава и за мен това всичкото са действия на зеления октопод.“

Това коментира в интервю пред БНР Диана Дамянова – ПР експерт, бивш ПР на „Продължаваме Промяната“ и дългогодишен синдикалист.

Тя добави, че за нея няма друго обяснение, освен, че зелените имат интерес българската енергетика да бъде унищожена, за да може България да купува електроенергия от чужбина на по-високи цени.

„Българската енергетика се закрива. Прави го едно правителство, в което част е зелената политика(Зелено Движение). В момента се изпълняват зелените планове, и както казват техните апологети – какво толкова, ще плащаме ток на европейски цени“ смята Диана Дамянова.

Според Дамянова Министерски съвет, изпращайки териториалните планове, е нарушил закона, тъй като те предвиждат 80% намаляване на емисиите от ТЕЦ до 2030г., а според решението на Народното събрание, което е по-висш орган, мощностите трябва да бъдат запазени до 2038г.

„Те (протестиращите) са вулгарно лъгани, че ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега.“

Тя коментира още, че според нея решението на българското правителство е национално предателство, което цели да облагодетелства няколко фирми, които на теория ще развиват някакви производства, които „са имагинерни и още не съществуват в Европа“.

„Това е национално предателство, малко по-голямо от преди 20 години, когато затворихме АЕЦ, но тогава имахме цел – Европа. Сега плащаме цената на 3.5 милиарда в някакви фирми, които ще строят някакви производства с по 50 работника в тях“.

„Няма план за прехода от конвенционалната към зелената енергия. Всичко е мечти в тези териториални планове – ще се създадат водороди, те не са създадени в Европа още, ще се направят агроземеделия, които не съществуват, десет години работниците ще рекултивират мините. Всичко това е една измама“ смята Диана Дамянова.

 

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *