Зеленски почва да става токсичен за американците

„Войната ще започне да затихва и ще се намери компромисен вариант. Предстоят избори в Русия и САЩ. Излезе информация, че на Тръмп са му предложили 5 млрд. долара, за да се откаже от изборите. За американците Зеленски става токсичен, но е много удобен за Байдън и сина му, защото държи компромати за корупционна схема“, заяви международният експерт Боян Чуков в предаването „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR.

„Путин каза директно на САЩ: Светът, в който считате, че всички ние трябва да живеем, съгласно вашите правила, повече не е валиден за нас. Ние предлагаме други правила, които противоречат на вашите. Путин не е против глобализацията, но не е за глобализация, в която САЩ са хегемон. Казва, че всички трябва да бъдат равни и да има справедливост“, допълни Чуков.

По думите му Путин обръща внимание, че не може някой да налага своята ценностна система, където и да отиде по света.

Договорът „Нов СТАРТ“

„Американците са тези, които се отказаха от договорите. Путин през 1996 г. направи подарък на САЩ, той ратифицира този договор. Американците не го ратифицираха. Държавите в Западна Европа, които имат атомно оръжие, също не го ратифицираха. Сега Путин казва, че Думата ще отнеми ратифицирането на договора от руска страна. Путин говори, че не може да има двоен аршин“, коментира гостът.

Чуков е категоричен, че засега няма риск от ядрена война, а американците гледат да не се доближат до прага, в който ще принудят Русия да посегне към атомното оръжие.

По думите му американците са притеснени от „Буревестник“, защото това е ракета с ядрен двигател, която може да лети неограничено време около Земята и да се появи от която и да е посока.

„Украйна 10 години убива цивилни в Донецк и продължава да ги убива. Путин ясно дефинира кога ще има мир и подчерта, че националната сигурност на едни държави не може да става за сметка на сигурността на други. Докато Русия не реши този проблем – НАТО да се изтегли от границите след 97-а година, американците да приберат своето тактическо ядрено оръжие от Европа, да няма бази на НАТО в балтийските държави“, обясни Чуков.

По публикацията работи: Александър Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *