Инвеститорите в бизнес имоти в Европа възприемат по-агресивна стратегия

Допитване, проведено от консултантската компания Savills сред инвеститори в недвижими имоти с общи активи под управление в Европа и Близкия изток от над 500 млрд. евро, разкрива, че почти една трета от инвеститорите се стремят да възприемат по-агресивна инвестиционна стратегия с добавена стойност през идните 12 месеца.

Това е ръст с 14 процентни пункта спрямо допитването през миналата година. Същевременно само 28 на сто от анкетираните очакват да приложат по-дефанзивна стратегия през идните 12 месеца спрямо 55% през миналата година.

От гледна точка на секторите най-голям приоритет представляват градските логистични имоти, следвани от т. нар. биг бокс логистични имоти, многофамилните жилищни сгради, студентските жилища и домовете за възрастни хора.„Нараства броят и на инвеститорите, които искат да възприемат стратегия за управление на ESG. Това е една от причините заради все още недостатъчната корекция на разходите за обслужване на дълговете и на цените недостигът на подходящ продукт за придобиване да е една от най-големите бариери за инвеститори на европейския пазар на недвижими имоти“, допълва той.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *