Интернетът спира?

Не се учудвайте, ако интернетът ви започне да прекъсва, а телефонната ви връзка не е добра. От тази нощ започва адска магнитна буря, пикът на която ще е на 20 октомври.

Възможни са слаби смущения в комуникационните мрежи и дори прекъсване на Интернета на места в Европа и Америка, съобщава Meteo balkans.

Причината за геомагнитната буря е изхвърляната порция плазма от слънчевото петно AR3467, което изригна на 18 октомври.

Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали изригване на Слънцето.

Какво може да ни причини магнитната буря?
Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

Какво представлява геомагнитната буря?
Геомагнитните бури представляват големи и резки смущения в стойностите на Земното магнитно поле, причинени от взаимодействието му със слънчевия вятър.

Когато се наблюдава изригване от някоя от активните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост между 600 и 900 км./сек.

Обикновено около два дни са необходими на този поток да достигне Земята. Заредени частици успяват да проникнат през полярните области и да предизвикат образуването на мощни токови системи около екватора и полярните кръгове.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките.

Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *