Как да скрием дали сме прочели даден SMS

акар всички все още да използваме съкращението SMS и ще продължим да го правим години наред, всъщност от известно време SMS-ите не са точно това, а са RCS-и – Rich Communication Services. Това е новото поколение кратки текстови съобщения, което постепенно бива въвеждано от мобилните оператори, производителите на смартфони и ИТ гигантите.

То се поддържа и от българските мобилни оператори, като има множество предимства. Сред тях е възможност да се изпращат съобщенията по WiFi или мобилен интернет, поддръжка на емоджита, стикери, визуализация на линкове, изпращане на по-големи файлове като снимки и т.н.Накратко, RCS голяма степен разполага с всичко необходимо като чат приложенията. Включително и с възможност да показва дали даденото съобщение е получено и прочетено от получателя. Тази функция може да се изключи, казват от MakeUseOf. Така изпращачът няма да знае дали съобщението е било прочетено, но и потребителят няма да вижда статуса на съобщенията, които изпраща на всички останали.

И все пак, ако човек предпочита да се възползва от тази опция, може да го направи. Ако използва приложението Google Messages, което е налично в почти всички смартфони с Android, изключването става от отварянето на приложението, натискането на профилната снимка в горния десен ъгъл, избиране на настройки на съобщенията, след това > опцията RCS Chats (Чатове пред RCS) > Send read receipts (Изпращане на разписки при прочитане) – Off. Така изпращачът ще знае, че съобщението е получено в усторойството на получателя, но не и дали е прочетено.

Редактор: Мартин Дешев

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *