Кандидат за кмет на София, район Панчарево от „Възраждане“ , спря кампанията си, за да спаси сърна – институциите нехаят

Столична община няма утвърден мехнизъм за реакция в подобни ситуации и че няма клиника или център, които могат да спасят сърната.

Кандидатът за кмет от „Възраждане“ за район Панчарево спря кампанията си, за да спаси сърна. След сигнал от граждани, Савина Иванова се притича на помощ на дивото животно, което бе заклещено в къпинак под местност „Трибуните“ на Панчарево.

Сърната е била нахапана от кучета и не е можела да помръдне. Пристигайки на място, Савина Иванова започва да сигнализира всички институции. Звъни на спешен номер 112, на Столичен зоопарк, Гражданска защита, на неправителствени организации, които декларират, че могат да помогнат в подобни ситуации. В отговор на тези позвънявания тя установява, че няма кой да се отзове, за да се спаси животното От личен опит разбира, че Столична община няма утвърден мехнизъм за реакция в подобни ситуации и че няма клиника или център, които могат да спасят сърната.

Докато всичко изглежда обречено, Савина Иванова намира начин да настани болната сърна в стопанство на нейни приятели, където ветеринарят се съгласява да я поеме и излекува. Така дивото животно остава в сигурни ръце.

„За съжаление, няма механизъм за реакция от страна на Столична община  в такива ситуации, което би могло да застраши живота както на дивото животно, така и на човек, ако нараненото животно реагира агресивно. Радвам се, че успяхме да спасим сърната с общи сили и със съдействието на всички представители на „Възраждане“, някой от нас на място, а други от разстояние.  Впоследствие се отзоваха и от Столична община,  за да помогнат с пренасянето на сърната от къпините в автомобила, който ние организирахме, за да я пренесем. Животното е тежко и те го повдигнаха и поставиха в колата, след като Савина Иванова го е извадила абсолютно сама от бодливите храстите. Очевидно е липсата на инструмент за реакция в такива ситуации от страна на Столична община.  Когато столичани ни дадат доверието си и започнем да управляваме София, ще направим анализ на всички общински наредби, за да сме подготвени да реагираме в различни ситуации.“, каза Деян Николов, кандидат за кмет на „Възраждане“, който активно работи заедно с кандидатите за районни кметове на София по проблемите, с които се сблъскват. Екип от експерти на „Възраждане“ вече започна да изготвя план, който да приложи още в началото на мандата си.“, съобщиха от пресцентъра а партията.

Повече може да видите тук:  https://www.facebook.com/photo?fbid=878730640567920&set=pcb.878730777234573

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *