Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре.

„Колкото по-бързо изчезне това правителство, толкова по-добре. То е заченато в грях, мръсно правителство от хора, които до преди 6-7 месеца се арестуваха един друг“. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов – председател на ПГ на ИТН.

„Сваля се правителството и след това има много опции, включително избори, което може би е най-доброто. Сигурен съм, че при едни нови избори разположението на силите няма да е същото и тези, които се целунаха с ГЕРБ и ДПС ще отидат там, където им е мястото. Никой няма да има гласовете да управлява сам.

Ще има различно разместване, нови преговори, ново раздаване на мандати, по нов начин построяване на управленска програма. Не мисля, че тази сглобка трябва да управлява вечно, особено по този начин. Нито едно от нещата, които са направени, не са полезни“, коментира той.

В предаването „Неделя 150“ Тошко Йорданов коментира и протеста на енергетици и миньори. Той подчерта, че споразумение няма, защото няма съгласие от двете страни. По думите му не всички протестиращи са съгласни и част от тях не са се подписали под документа.

„Изтеглянето на териториалните планове е, за съжаление, може би единственото решение, защото другата алтернатива е – България ще вземе, дори не трябва да се казва, че България ще вземе пари по Плана за възстановяване и устойчивост, този 1,7 млрд. евро ще отидат във фирмите на 10 човека – това не е България, това не е развитие на икономиката. ГЕРБ извършваха финансови машинации през посредници с изнасяне на пари в сакове, докато ПП, и в момента ГЕРБ им помагат в тази посока, извършват кражби през законово уреждане. Приемаме План за възстановяване и устойчивост, който си позволяваме след това да напишем такива правила, че парите, които ще дойдат, ще влязат в 10 конкретни фирми на „наши хора“ и по този начин се краде законно, но кражбата си е кражба“.

По думите на Йорданов фирмите от списъка са на хора около ПП. Затова ГЕРБ извадиха този списък, подчерта той и обясни:

„Те показаха, че ПП ще се опитат да откраднат тези 1,7 млрд. Проблемът беше, че ГЕРБ и ДПС не участват. След това се разбраха да направят комисия в парламента и ще си разделят нещата – да има за всичките 3“.

Решението според Тошко Йорданов: „По-добре парите от плана да ги загубим, отколкото да бъдат откраднати“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *