Лимитирана серия Jaguar F-Type ZP Edition

Луксозната марка Jaguar се насочва към чисто електрически превозни средства – след повече от 75 години производство на спортни автомобили с двигатели с вътрешно горене. Иконата от 60-те години на миналия век, Jaguar E-Type, вдъхновява последното ограничено издание на спортния автомобил F-Type ZP Edition. На вниманието на заинтересованите купувачи – Последната година на производство е 2024 г. Дотогава ще бъдат произведени 150 екземпляра от F-Type ZP Edition.

F-Type ZP Edition се предлага както като купе, така и като кабриолет. С 423 кВт/575 к.с., въртящ момент от 700 Нм и задвижване на четирите колела с технология Intelligent Driveline Dynamics (IDD), производителността на всякаква пътна повърхност и при всякакви метеорологични условия е изключителна: ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява само за 3,7 секунди, максималната скорост е електронно ограничена на 300 км/ч.

F-Type ZP Edition се предлага в два цветови варианта. И двата напомнят за първите E-Type, които бяха използвани в състезания малко след пускането на модела на пазара през 1961 г. като „Project ZP“: Външният цвят „Oulton Blue“ с двуцветен интериор от кожа Windsor в тоновете „Mars Red“ “ и “ Ebony “ или “ Crystal Grey “ боя с двуцветен интериор от кожа Windsor в “ Navy Blue “ и “ Ebony“. И двата автомобила са украсени с ръчно рисувани кръгли панели за стартови номера и радиаторна решетка в порцеланово бяло на вратите.

„Докато Jaguar предприема най-смелата промяна в историята си, за да стане модерна, изцяло електрическа луксозна марка от 2025 г., ние почитаме наследството на спортните автомобили с двигатели с вътрешно горене на Jaguar по несравним начин. F-Type привлича шофьорите на спортни автомобили за повече от десетилетие – точно както направи E-Type преди пет десетилетия. ZP Edition е короната на тази история на успеха и се присъединява към великолепен списък от исторически вдъхновени колекционерски издания, включително изданията на Project 7 през 2015 г. и Heritage 60 на 2020 г.“ – сподели Роудън Глоувър, управляващ директор на Jaguar.

 

КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *