Луксозното строителство преобразява и крайните квартали на София

Сграда FESTIVAL в Люлин е финалист за LUXURY Property AWARDS 2023
Луксозното строителство вече навлиза успешно и в крайните столични квартали като жк Люлин, които традиционно са застроени със стари неугледни панелни блокове, отбелязва журито на  годишните    LUXURY Property AWARDS 2023.
Те ще бъдат връчени на 9 октомври 2023 в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia. 
Организаторите  на събитието, които са част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders,   със съдействието на Зонта България, обявиха социалната  кауза на церемонията – подкрепа за младите таланти от Националното училище за танцово  изкуство – София. Те ще бъдат и специални гости на събитието.

Финалист за престижните награди е сграда FESTIVAL, която предлага изживяване с различни удобства – детски учебни заведения, плувен басейн, различни големи и квартални супермаркети, както и няколко спирки на градския транспорт.  Достъпът до централната част на града е бърз и добре уреден – както с личен автомобил, така и с обществен транспорт. Инвеститорите на проекта са разработили специален план за допълнителни подобрения във и около територията на Festival – развитие на прилежащите към жилищния комплекс територии чрез професионална ландшафт архитектура, просторни детски площадни и допълнителни зони за спорт и отдих.

FESTIVAL се намира в столичния квартал  „Люлин-5“ и се  състои от три входа с различен брой етажи: от 7 до 9 етажа, плюс подземен паркинг.

„В АДВА-ЕС вярваме, че продаваме не просто дом – ние предлагаме нов начин на живот. Нашата философия е съсредоточена върху това да направим живота на нашите клиенти по-лесен и по-удобен, поради което проектирахме FESTIVAL с мисъл за техния комфорт“, споделят инвеститорите.
Терасите на всички апартаменти ще бъдат остъклени, което ще осигури уютно, целогодишно жилищно пространство с неповторима гледка. Сградата ще бъде свързана с централизирана система за отопление и топла вода (ТЕЦ) – надежден и рентабилен източник на топлина и комфорт, който е енергийно ефективен и устойчив.  За по-голямо удобство на собствениците асансьорът стига до всички нива на подземният паркинг.
Всяко едно от жилищата във Festival ще бъде предоставено на собствениците си като white box – със завършване на най-тежките ремонтни дейности, а обитателите само ще решат стила на декориране и обзавеждане на новия дом. 

Апартаментите тип white box покриват:
* Направена е подова замазка, таваните са подготвени, а стените са шпакловани;
* Отоплителната система на апартамента е готова за монтаж;
* Изградени са водопровод и канализация, като са изпълнени и всички ВиК дейности в апартамента;
* Монтирана е дограмата в жилището;
* Електрическата инсталация е разделена на стаи;
* Отлична топлоизолация с материали на Caparol / Baumit (12 см);
* Акустични тухли за перфектна шумоизолация;
* Висока енергийна ефективност на сградата;
* Прозорци по немска система – шесткамерна PVC дограма на Rehau / Thyssen;
* Вносни асансьори;

* Бетонният таван на покрива и стените на подземния паркинг са направени от водоплътен бетон с кристализатор Penetron (САЩ) за отстраняване на течове;
* Подобрена топлоизолация на покрива.
Инвеститорът АДВА-ЕС работи на българския пазар за недвижими имоти от 2013 г. и изпълнява
проекти в София и Варна. В България компанията е реализирала 6 строително-инвестиционни проекта със застроена площ над 40 000 кв.м. Строително-инвестиционното дружество е част от групата компании АДВА, която работи в областта на инвестициите в строителство на международния пазар вече повече от 30 години.
В групата компании АДВА влизат също така дружеството АДВА-България, което е реализирало няколко проекта на жилищни сгради в гр. Поморие (България) с площ над
10.000 кв.м. и дружеството АДВА-Естейт, което е инвестирало в няколко жилищни проекта с
обща площ над 100.000 кв.м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *