Над 4000 души бягат в 40-ия Софийски маратон

В столицата ще се проведе 40-ият Софийски маратон, в който  се очаква да се включат повече от 4 хиляди души и още около 1500 в масова дистанция на 5 километра.

По-подробно за събитието информира спортният директор на състезанието Даниел Дуков: Дистанциите са 10, 21 и 42 км, както и масовият старт от 5 км. Стартът на състезанието е пред НХГ на площад „Княз Александър“ в 9:30 часа за маратонците, а останалите участници ще тръгват през 15 минути.

Една обиколка е 21 198 метра. Маратонците ще направят две обиколки. Първите 10 при жените и мъжете в маратона, първите 6 в полумаратона и първите трима на 10 км ще получат парични награди. Наградният фонд е над 65 000 лева.  В маратона ще се включат с отделен старт трансплантирани хора, лекари и поддръжници на каузата за донорство и трансплантация, които ще пробягат разстоянието символично. Инициативата е по повод на Европейския ден на донорството и трансплантацията.

Заради маратона ще действа временна организация на движението за автомобили и градския транспорт в центъра на София и в кварталите „Хаджи Димитър “ и „Левски Г“. Софийският маратон временно променя движението през уикенда.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *