Натюрмортите на Васил Генчев са като живописни поеми

Пловдивската галерия „Възраждане“ представя изложбата живопис на Васил Генчев „Символично“. Творбите може да се разгледат на живо, в арт салона, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията до 9 октомври.
„Новите картини на Васил Генчев носят все повече високо художествения печат на един живописен майсторлък. Почеркът на художника става все по-въздействащ, изтънчен в детайла и бележещ, явно търсен, психологически момент във всяка от картините. Натюрмортите са като живописни поеми, красотата на нарисуваните обекти е сякаш по-магьосна, отколкото в действителност. Всичко е нарисувано на един дъх, докоснато от чудесния талант на твореца. Елате, за да се възхитите и да помечтаете!“, пише галеристката Краси Алексиева.
Васил Генчев е роден през 1969 г. в с. Ягодово, обл. Пловдив. Завършил е ССХУИМИ „Цанко Лавренов“ през 1988 г. и магистърска степен, специалност „Живопис“, в НХА „Николай Павлович“ в класа на проф. Валентин Колев през 1998 г. Осъществил е 15 самостоятелни изложби. Участвал е в много общи експозиции. Негови творби се намират в колекции в България, Украйна, Кипър, Канада, САЩ, Германия. Членува в сдружение „АРТ БОКС 69“ от самото му учредяване.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *