Необходима е промяна във философията на управление на столицата, истинските демократи сме ние

Имаме историческа цел и не трябва да изпускаме момента за промяна в управлението на София, казва кандидатът за кмет на София и водач на листата на МК „БСП за България“

 

Намираме се в исторически момент и сега е шансът с всеобщи усилия да променим София и столицата да избере ляв кмет след 33 години дясно управление. Това послание отправи Ваня Григорова. „Трябва да се съсредоточим върху голямата цел. Ние имаме цел и тя е историческа. Наистина имаме необичаен момент и не трябва да го изпускаме“, каза тя.

„На първо място ние трябва да променим философията на управление на града, тъй като от 33 години насам столицата се управлява напълно безотговорно“, подчерта Григорова.

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова и кандидатът за кмет на район „Оборище“ Михаил Ставрев, излъчени от широката лява „БСП за България“, се срещнаха и разговаряха със съмишленици, симпатизанти и представители на обществеността в район „Оборище“.

На срещата си със съмишленици Ваня Григорова заяви, че е необходима максимална мобилизация в настъпващата гореща фаза на кампанията.

„Истинате е, че ни предстои още много работа и то точно сега, в следващите дни. Нека се мобилизираме максимално през следващата седмица“, призова кандидатът за районен кмет на „Оборище“ Михаил Ставрев.

Григорова подчерта, гражданите трябва да са наясно за разликата между нас и нашите опоненти, за да направят своя избор и заяви, че с основните претенденти имат напълно различни ценности и генерални различия във визията си за управление:

„Те смятат, че няма нищо лошо в оттеглянето на Общината от управлението на столицата, нямат нищо против концесионирането на комунални услуги и представят всичко това – връщането на всички основни дейности в общински ръце, като нещо невъзможно, като утопия, сякаш това не се случва в нормалните цивилизовани държави“, обасни Ваня Григорова и зададе въпроса защо това може да се случва във Виена, в Париж, дори в Троян, а не може да се случи в София.

Тя подчерта още веднъж тезата си, че когато се преотстъпват общински дейности като озеленяване, поддържане на осветлението и на инфраструктурата, водоснабдяване и канализация на частни компании, на практика това е отказ от управление, който струва твърде скъпо на софиянци.

„Защото парите, които отиват в частни компании и с които те формират печалба, би трябвало да останат в общината, за да може по-пълно да се удовлетвори общественият интерес, а не да си обясняваме, че няма пари да оправим здравните пунктове, да поправим покривите на училищата, да изградим нови басейни, детски градини или да решим други съществуващи проблеми“, коментира Ваня Григорова.

По думите ѝ сега политическото лицемерие стигна нови върхове – Партии и коалиции, които са били избирати заради различията им в политическата реторика, в момента управляват заедно.

„Демократите в София и в държавата сме ние. Те са автократи. Те са тези, които подчиняват обществения интерес на парите. Те са проводниците на лобистите. Но по никакъв начин не бива да им позволяваме да се наричат демократи. Защото демокрация означава управление на народа. При тях е управление на парите“, заяви Григорова и добави, че до момента нейните опоненти продължават упорито да избягват участие в предизборните дебати в националните и обществените медии.

„Защо? За да не могат гражданите да направят разликата между тяхната „управленска“ философия в кавички, защото това не е управление, а безотговорност и всичко онова, за което ние настояваме и ще се борим в следващия мандат в Столичния общински съвет,“ каза Ваня Григорова. Тя изрази надежда до края на предизборната кампания за местния вот да има шанс за открити и честни дебати с представителите на сглобката, за да могат гражданите да преценят сами за кого да гласуват на 29 октомври.

В част от срещите с граждани и обиколката в район „Оборище“, която започна от Докторската градинка, премина през парк „Заимов“ и завърши със среща със симпатизанти от БСП, се включи и председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков.

Хора и минувачи се ръкуваха с усмивка с кандидата за кмета Ваня Григорова и й пожелаха успех – с нескрита симпатия и надежда София да се промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *