Не се обличайте като филмови герои за Хелоуин

Продължаващата стачка на холивудските актьори вече блокира развлекателната индустрия в САЩ, а сега се стига и до любимия на хората страшен празник Хелоуин. Тази седмица Гилдията на филмовите актьори (SAG-AFTRA) посъветва своите 160 000 членове да избягват да се обличат като персонажи, свързани със студията, срещу които в момента стачкуват. Това изключва всичко – от „Барби“ на Warner Bros. до супергероите на Marvel на Disney и „Stranger Things“ на Netflix, съобщи АФП.

В публикацията се предлага членовете на организацията вместо това да се обличат като „обобщени персонажи и фигури (призрак, зомби, паяк и т.н.)“. Като алтернатива актьорите все още могат да създават костюми, базирани на герои от анимационни телевизионни предавания, които не са част от настоящата стачка. „Нека използваме колективната си сила, за да изпратим силно и ясно послание на нашите стачкуващи работодатели, че няма да популяризираме тяхното съдържание без справедлив договор!“, се казва в публикацията.

Членовете на SAG-AFTRA напуснаха филмовите и телевизионните снимачни площадки през юли заради условия, включващи заплащане и използване на изкуствен интелект. Стачката наближава 100-ия си ден, а поредица от преговори на високо равнище внезапно се провалиха по остър начин миналата седмица. Съвсем наскоро студиата се справиха с другата стачка на холивудските сценаристи, която продължи близо 150 дни, припомня БГНЕС.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *