Нинова се развълнува .

Председателят на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Според нея това е наложително, тъй като такъв съвет не е свикван от година и половина.

Нинова отправи призива под знака на случващото се в Израел след атаката на „Хамас“.

 

„Той е главнокомандващ на българската армия. Имаме един министър на отбраната, който е абсолютно неадекватен и вреден за българската политика. Президентът проспа войната в Украйна, сега не предприема никакви мерки. На този съвет се събираме всички лидери на парламентарно представени партии, службите, Министерски съвет. Това е мястото, където България може да изработи единна позиция“, каза Нинова пред бТВ.

Тя добави, че КСНС е институционална форма в България.

„Да го свика, ако си уважаваме институциите, разделението на властите и правовата държава, това е разписано в Конституцията. В такива случаи се свиква КСНС и очаквам президентът да спазва това изискване, пише в закона, че трябва да го прави на всеки три месеца. Не го е правил година и половина“, коментира тя.

Нинова подчерта, че БСП няма да превръща вота на недоверие в предизборна кампания.

„В момента управляващите убиват българската енергетика. Ние протестите на въглищните централи ги гледаме в контекста на много по-голямото. Взеха решение да продадат двата атомни реактори на Украйна в момент, в който Европа обяви ядрената енергия за зелена“, каза още лидерът на БСП.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *