Ново решение за Барселонагейт!

Важно решение на НАП, свързано с прекратяването на аферата Барселонагейт.

Националната агенция по приходите (НАП) няма претенции срещу бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева – Георги Йовчев, след като той е изплатил 267 171 лв. данък, съобщава Актуално. Според информацията НАП е свалила всички обезпечителни мерки върху негови сметки и имущество.

Това става ясно няколко дни след новината, че покуратурата прекратява делото „Барселонагейт“, водено за организирана престъпна група за пране на пари. Софийска градска прокуратура не намери доказателства за извършено престъплението и по-точно за пране на пари, изразяващо се в закупуването на „къщата в Барселона“.

Бащата на Борислава Йовчева е платил 267 171 лв. данък, установен от НАП с ревизионен акт за недекларирани 1,7 милиона лева. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му

Все пак продължава преписката срещу Йовчев, както става ясно от прессъобщението на СГП, в което се говори за „пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *