Обновеният VW Touareg e в България

И сторията на успеха на Touareg започна през 2002 г. като първия SUV на Volkswagen. След 21 години моделът може да се похвали с над 1,13 млн. продажби, а от снощи обновеният Touareg е у нас и историята ще продължи да бъде писана.

Моделът бе представен в изисканата атмосфера на столичен клуб. Той предлага подобрения в окачването, цялостната визия, изцяло нови са HD матричните фарове отпред и LED задни светлини.

Под светлините на прожекторите бяха представени две версии на модела: флагманът Touareg R 3.0 V6 eHybrid 4MOTION, притежаващ най-мощната система за задвижване сред всички серийно произвеждани модели на Volkswagen и безспорният пазарен лидер – Touareg R-Line 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION.

Touareg може да се похвали с много по-богатото стандартно оборудване. Тук може да се изтъкне обновеното и модернизирано с още по-интуитивно управление на функциите арматурно табло Innovision Cockpit с централен сензорен екран (с диагонал 38 сантиметра или 15 инча), както и новата матрична система IQ.LIGHT HD на предните светлини. Нейните повече от 38 000 интерактивни светодиодни елемента прожектират прецизно осветена площ върху лентата за движение и осветяват пътя пред водача по-ярко и ясно от когато и да било преди.

Новият Touareg R eHybrid се отличава със следните стандартни характеристики: сини спирачни апарати, осветена в червено емблема на VW на задния капак, сини акценти в изпълнението на интериора, кожен салон и декоративни шевове, 21-цолови алуминиеви джанти „Leeds“ в комбинация със система за пневматично окачване, панорамен плъзгащ се люк на покрива, 4-зонова климатична инсталация и др.

Новият Touareg се предлага с пет задвижвания. Всички двигатели работят с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.

Превъзходна система за задвижване и ново поколение окачване.

Тук трябва да изтъкнем Touareg R eHybrid с 3,0-литров шестцилиндров двигател с турбо и електромотор, чиято системна мощност е 462 к.с. и максимален системен въртящ момент от 700 Нм. Така моделът ускорява до 100 км/ч за 5,1 секунди, максималната скорост е 250 км/ч.

В зависимост от версията, Touareg се предлага с иновативни технологии на окачването като активна компенсация при накланяне (адаптивна ходова част) и управление на всички колела. Това допълнително подобрява динамиката на шофиране на първокласния SUV.

Новият Touareg се предлага в базова версия, две ексклузивни линии – Elegance и R-Line и, разбира се, Touareg R eHybrid. Цените на новия Touareg стартират от 145 740 лв. с ДДС и стигат до 176 059 лв. ДДС.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *