Опонентите ми истеризираха темата за паметника .

Като кандидат на обединената левица в София очаквам оценката дали се справям добре от хората, с които разговарям на улицата. Това каза кандидатът за кмет на София Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия.

Като свои основни опоненти тя посочи кандидатите на сглобката, която управлява в момента страната – Антон Хекимян и ВасилТерзиев.

“Те не искат да говорят по същество. Избягаха и от първия официален дебат по обществената телевизия, защото се страхуват да влязат в диалог с мен по проблемите на града”, заяви Григорова.

„Изтикаха и истеризираха темата за Паметника на Съветската армия, за да не говорят по същество по проблемите на София и необходимостта да бъде премахнат досегашният модел на ГЕРБ, предшестван от модела „Софиянски“, в чийто генезис са партиите от дясното пространство”, подчерта Ваня Григорова.

По думите ѝ има огромен проблем с презастрояването и издаването на разрешения за строежи.

“За да бъдат отчуждени всички терени в столицата, така че да има къде да се построи обществена инфраструктура и да се гарантират зелените площи, са нужни 1,5 млрд. лв. Трябва да спре продажбата на общински имоти“, категорична е Григорова.

Тя обясни, че има проблем с паркирането, защото няма удобен градски транспорт.

„80 хиляди коли на работещи хора в столицата идват ежедневно, а липсват буферни паркинги. Линиите на градския транспорт не са добре стиковани, за да е удобно за гражданите“, обясни Ваня Григорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *