Очаквам компетентните органи да оповестят кои са играчите и мотивите за този акт

Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато всички българи искаме и имаме правото да видим. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти веднага след като упражни правото си на вот в столичната гимназия по транспорт „Макгахан“.

„Най-важното днес е да се гласува масово, да се осигури спокойствие в изборния ден и да има увереност, че всеки българин ще получи коректно зачитане на своя глас“, посочи президентът.

По отношение на доклада на ДАНС, Радев каза, че дали има нещо притеснително, ще установят компетентните органи:

„Ние имаме нужда от спешно възстановяване на доверието в изборния процес. Затова очаквам компетентните органи в най-скоро време да извършат своето разследване и да оповестят кои са играчите и мотивите за този акт.“

По думите му, ДАНС са подчинени пряко на Министерския съвет и лично на премиера, а президентът само назначава с указ председателя.

„Този случай повдига някои интересни въпроси относно кадровата политика на управляващите. Ии заместник-министъра на електронното управление, и заместник-председателя на ДАНС, които са пряко замесени в този меко казано скандал, са назначение на управляващите“, подчерта Радев.

Той каза още, че уважава решението на ЦИК да се гласува само с хартиени бюлетини като независим орган, но по думите му, дали е правилно или законосъобразно това – ще реши съдът.

Източник:БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *