Очакванията, че Русия може да бъде победена на бойното поле са нереалистични

Откритото участие на САЩ в украинския конфликт на страната на Киев влошава глобалната ситуация със сигурността, но няма да улесни победата над Русия на бойното поле. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

По думите му САЩ съвсем открито са застанали на страната на Киев. Доста трудна ситуация се разви в Украйна, където сега става ясно, че ще бъде трудно за Запада да победи руснаците, в същото време за руснаците няма да е лесно да победят украинците, поясни той.

Сръбският лидер изтъкна и че Вашингтон се е намесил в конфликта между Израел и Хамас в Близкия изток. За съжаление, наближаваме точката, в която антагонизмът в света става все по-силен, желанието на хората за различно разпределение на благата в света става все по-остро, подчерта Вучич.

По-рано президентът на Сърбия отбеляза, че западните страни, обединени в помощ на Украйна и доставящи оръжия на Киев, дори и заедно, няма да могат да победят Русия. Според него очакванията, че Русия може да бъде победена на бойното поле със западни оръжия са нереалистични.

Сръбският лидер посочи още, че победата на Русия в конфликта с Украйна би означавала поражение за колективния Запад.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *