Свидетели сме на рекет от страна на държавата .

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Костадин Костадинов, каза че сме свидетели на рекет от страна на държавата и в случая хората, които представляват коалиция – ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ. „Ако те имат доказателства, че „Лукойл“ не са плащали данъци, в този случай има НАП, министерство на финансите и институции, които да направят съответните проверки“.

Това, че не е правено назад, задава въпроси към партиите, които са управлявали допреди няколко месеца като ПП-ДБ и ГЕРБ. Ако те не са го направили, означава, че или са глупави, не могат да управляват и допускат да бъдат лъгани, или участват в схеми, в които източват пари, заедно с фирмата“, допълни Костадинов.

В същото време синдикатите в рафинерията решават дали ще започнат протести

„Трябва да се каже истината, че се подготвя разграбването на тази рафинерия, за да я вземе турско-американски консорциум. Имам такава информация, но няма как да я проверя на 100%, защото всичко е предпоследно в тази държава. Натискът е да се изкара тази компания от българския пазар и да дойде някой друг. Кой ще дойде – естествено с благословията на американското посолство. Ако дойде турско-американски консорциум, който да контролира най-голямата рафинерия на Балканите, това значи, че България става зависима не само от САЩ, но и от Турция“, посочи Костадин Костадинов.

Той коментира вота на недоверие към правителството и предстоящите местни избори.

„Даваме подписите си, но веднага след като свърши предизборната кампания, защото не е редно. Г-жа Нинова е казала, че сме отказвали да подкрепим вота, което не е вярно. Подписите на 25 наши народни представители са при нея, трябва да бъдат внесени във вторник – 31 октомври. Под това условие сме ги дали“, каза Костадинов.

„Обикаляйки страната, виждам как навсякъде се купуват и продават гласове. Хората ми го казват и казват: „как да пуснем сигнали, когато полицията ги пази“. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малка е тежестта на купения вот“, допълни той.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *